Godišnjak za psihologiju

ROK ZA DOSTAVLJANJE RADOVA ZA BROJ 2022 JE PRODUŽEN DO 10.07.2022.

Godišnjak za psihologiju je naučni časopis Departmana za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, koji objavljuje originalne naučne radove, pregledne članke i kratke izveštaje (na srpskom i na engleskom jeziku) iz svih oblasti psihologije.

Godišnjak za psihologiju primenjuje postupak dvostruko slepog recenziranja. Nakon početne procene uredništva, radovi se recenziraju od strane dva nezavisna recenzenta. Na osnovu rezultata recenzija redakcija časopisa donosi odluku o objavljivanju rada i o tome obaveštava autora.

Uredništvo časopisa pridržava se Etičkog kodeksa za objavljivanje radova i sprečavanja zloupotrebe podataka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Etičkog kodeksa Društva psihologa Srbije. Etički kodeks

Glavni i odgovorni urednik časopisa je Ivana Janković, docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Doktorirala je u oblasti psiholoških nauka. Njena istraživačka interesovanja su: Psihologija porodice, kvalitativna istraživanja u psihologiji, kao i fenomen nasilja u bliskim vezama. Od 2011. godine učestvuje na naučno-istraživačkom projektu („Indikatori i modeli usklađivanja uloga na poslu i u porodici”, 179002) Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Autor je i koautor brojnih objavljenih radova.

Kontakt urednika: ivana.jankovic@filfak.ni.ac.rs
Kontakt sekretara časopisa: nikola.cirovic@filfak.ni.ac.rs