Putovanje na konferenciju Dani primenjene psihologije

Međunarodna konferencija
DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE

NAPOMENA: Ovogodišnja konferencija biće održana onlajn.


Međunarodna konferencija Dani primenjene psihologije se održava u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, koji se nalazi u ulici Ćirila i Metodija 2, u Nišu, Srbija.

Avionom

Putnici koji putuju vazdušnim putem do i iz Niša obično koriste međunarodne aerodrome u Nišu (INI), Beogradu (BEG), Sofiji (SOF) ili Skoplju (SKP).

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu udaljen je 4km od grada. Niskobudžetne aviokompanije Wizz Air i Ryanair, kao i Swiss air, imaju direktne letove u redovnom vazdušnom saobraćaju iz Niša u Bazel i Cirih (Švajcarska), Stockholm i Malme (Švedska), Dortmund, Dizeldorf, Berlin i Memingen (Nemačka), Beč (Austrija), Bratislava (Slovačka), Milano (Italija). Sve potrebne informacije možete pronaći na linku: http://nis-airport.com/. Takođe, na ovoj veb stranici postoje neke preporuke o transferu sa aerodroma na Filozofski fakultet, ali naš predlog je vožnja taksijem (košta oko 5 EUR, telefon: +381182299991 Naissus taksi, +381184155541 Bros taksi).

Pored ovih direktnih linija, putnici mogu doći u Niš koristeći međunarodne aerodrome u Beogradu (BEG), Sofiji (SOF) ili Skoplju (SKP). Nekoliko preduzeća nudi usluge automobilskog prevoza putnika između ovih aerodroma i Niša po vrlo konkurentnim cenama. U dogovoreno vreme prevoznici čekaju putnike na aerodromu ili ih pokupe u Nišu kako bi ih odvezli do aerodroma. Ukoliko Vam je potrebna pomoć u organizovanju prevoza automobilom do aerodroma ili sa aerodroma, pošaljite e-mail na marija.pejicic@filfak.ni.ac.rs i navedite datum i mesto Vašeg dolaska i odlaska.

Alternativno se može koristiti i autobuski prevoz, pri čemu je posebno dobra veza između centralne autobuske stanice u Beogradu i Niša.

Automobilom

Za učesnike koji dolaze automobilom, evropski auto-put E75 putuje kroz Niš. Sa severa možete koristiti bilo koji auto-put, sa mađarske granice preko Novog Sada i Beograda do Niša. Sa severozapada možete putovati preko Austrije, Slovenije i Hrvatske do Beograda, a zatim u Niš. To su savremeni auto-putevi, uključujući deo Beograd – Niš. To je brzi put sa četiri trake i ograničenjem brzine 130km/h. Ovom brzinom, vreme putovanja iz Beograda obično traje oko dva sata. U toku su završni radovi na auto-putu od Niša do granice sa Bugarskom i Makedonijom. Trenutno se koriste i magistralni putevi na pojedinim deonicama (oko Sićevačke klisure na istoku i Grdeličke klisure na jugu). Na auto-putevima Niš – Beograd i Niš – Leskovac (južno prema Makedoniji i Grčkoj) postoje naplatne rampe, dok su za putovanje kroz Bugarsku potrebne vinjete.

Autobusom

Skoro svi autobusi koji putuju sa severozapada u Bugarsku, ili dalje jugoistoku ka Turskoj, imaju i stanicu u Nišu. Svi autobusi koji putuju između Beograda i Grčke ili Makedonije zaustavljaju se i u Nišu. Prosečna autobuska vožnja iz Beograda traje tri sata, ali budite sigurni da ste sa beogradske centralne autobuske stanice izabrali direktni autobus do Niša, pošto će se neki autobusi zaustaviti u desetak gradova na putu, ponekad izlazeći sa auto-puta, što može značajno produžiti trajanje putovanja.

Vozom

Železničke veze uključuju međunarodne vozove iz Soluna (Grčke) do Ljubljane (Slovenije), preko Skoplja, Niša, Beograda i Zagreba, kao i iz Istanbula (Turska) do Beča (Austrija), preko Sofije, Niša, Beograda i Budimpešte. Vozovi su najčešće spori i ne baš čisti, ali karte su jeftine, pejzaž je lep, a najčešće imate mogućnost da odaberete i spavaća kola. Železnička stanica se nalazi na 2 km istočno od glavnog trga, na otprilike pola sata hoda.

Preuzeto sa: Wikitravel - Nis

Pozicija Filozofskog fakulteta na Google mapi: