Virtuelna međunarodna konferencija
XVIII DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE

- Aktuelni izazovi u psihološkoj nauci -


Dobro došli na međunarodnu konferenciju 18. Dani primenjene psihologije. Ovogodišnja konferencija okupila je autore iz 30 različitih zemalja, koji će prezentovati više od 80 radova. Ukoliko želite da prisustvujete i učestvujete u njenom radu, molimo Vas:
Drage kolege,

XVIII konferencija Dani primenjene psihologije u organizaciji Departmana za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu (Ćirila i Metodija 2, Niš, Srbija) biće održana 23. i 24. septembra 2022. godine. Zvanična tema ovogodišnjeg skupa je Aktuelni izazovi u psihološkoj nauci, ali prihvatamo i radove na bilo koju drugu temu iz oblasti psihologije.

Odlučili smo da XVIII međunarodna konferencija Dani primenjene psihologije bude održana u onlajn formatu, kao virtuelna konferencija. Konferencija će biti organizovana kroz sesije, koje će se ovog puta održati onlajn, preko video softvera za konferencije, a ne lično. Bez obzira na format konferencije, naš cilj je da obezbedimo mogućnost istraživačima iz različitih oblasti psihologije da prezentuju svoje radove i diskutuju o aktuelnim temama koje su u oblasti njihovih interesovanja sa drugim istraživačima.

Planirani oblici učešća su plenarno predavanje, simpozijum, usmena prezentacija, prezentacija u stručnoj sesiji, okrugli sto, radionica i promocija knjige, koji će biti organizovani kao onlajn video konferencije. Učesnici se ohrabruju da prijave predloge za radionice koje se mogu organizovati u onlajn formi. Radni jezik konferencije je engleski.

Nova, specijalna pogodnost: Svi registrovani učesnici će imati priliku da se pridruže Collaboration Hub-u - posebnoj sesiji na kojoj će autori koji traže međunarodne saradnike moći da predstave svoje projekte. Više informacija dostupno je na sledećem linku: Collaboration Hub (google.com)

Prijava rezimea se može izvršiti do 10. avgusta 2022. godine preko obrasca za prijavu: http://www.psihologijanis.rs/dpp/prijava.asp. Obim rezimea treba da bude od 200 do 300 reči. Apstrakti bi trebalo da budu napisani na dobrom engleskom jeziku. Svi rezimei biće recenzirani i autori će biti informisani o statusu prijavljenog rada do 20. avgusta 2022. godine. Jedan autor može da učestvuje na konferenciji sa najviše tri rada, a samo na jednom može biti prvi autor.

Prihvaćeni rezimei biće objavljeni u elektronskoj knjizi rezimea. Posle konferencije, radovi u celini biće objavljeni u tematskom zborniku, nakon procesa recenziranja. Kompletni radovi se dostavljaju počev od 1. oktobra 2022. do 31. januara 2023. godine. Radovi bi trebalo da budu napisani na engleskom jeziku. Uputstvo za pripremu rada u celini nalazi se na: http://www.psihologijanis.rs/dpp/instrukcije.html.

Iznos kotizacije je 50,00 evra ili 6000,00 RSD i kotizacija se plaća na ime prvog autora. Instrukcije za uplatu kotizacije nalaze se na: http://psihologijanis.rs/dpp/kotizacija.html.

Radujemo se susretu sa vama na ovogodišnjoj konferenciji!

Drage kolege, ukoliko želite da učestvujete na 18. konferenciji Dani primenjne psihologije u svojstvu publike i da dobijete linkove za lekcije i tematske sesije, molimo Vas da popunite sledeći formular: Registracija publike (google.com) 


doc. dr Ivana Pedović

ivana.pedovic@filfak.ni.ac.rs

Predsednica Programskog odbora

doc. dr Marija Pejičić

marija.pejicic@filfak.ni.ac.rs

Predsednica Organizacionog odbora